13 Aralık 2017 Çarşamba

"Bizler de GELECEĞİZ" isimli EDES Projesi Basına Tanıtıldı

06 Mayıs 2016 Cuma 12:42 tarihinde eklendi | 704 defa okundu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca finanse edilen Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından  hazırlanan “Bizler de Geleceğiz” isimli proje başladı.

Proje kapsamında verilecek olan farkındalık eğitimlerinin yanı sıra gerçekleştirilecek sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetler ile zihinsel engelli bireylerin normal bireylerle kaynaşmaları, sosyalleşmeleri ve toplumda daha fazla yer almaları, yeni hobi edinmeleri, motor becerileri kazanmaları, günlük becerilerini arttırmaları, çevreleri ile rahat iletişim kurabilmeleri amaçlanıyor.

Bireylerin potansiyellerini ortaya çıkarmak ve farklı ortamlarda normal bireyler gibi bağımsız hareket edebilmelerini sağlamayı da hedefleyen projenin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını, Yüksekokul Müdürü ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur yaptı.

Tabur, projenin üç temel hedefini şu şekilde sıraladı: “Öncelikli hedefimiz çocuklarımıza uzman arkadaşlarımızın vereceği teorik bilgilerin uygulanmasını göstermek suretiyle özellikle, motor becerilerini geliştirmek, engelli bireylerin var olan potansiyellerini ortaya çıkarmak ve farklı ortamlarda normal bireyler gibi bağımsız hareket edebilmelerini sağlamak. İkinci hedefimiz ise gönüllü öğrencilerimizin, projeden tecrübe kazanarak mesleki gelişimlerini arttırmalarıdır. Projenin üçüncü amacı ise engelli ailelerine olumlu tutum kazandırmaktır. Bu, engelli çocuğa sahip ailelerin hayatlarını kolaylaştıracak ve engelleri aşmanın yollarını öğretecektir.”

Çalışmanın yürütülmesinde gönüllü olarak yer alacak öğrencileri üstlendikleri sorumluluk bilincinden dolayı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ise öğrencilere özveri gerektiren bir mesleği icra ettiklerini söyleyerek mesleki ilerlemeden ziyade insani bilinçlerini artırmaları gerektiğini vurguladı.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl de bireyleri en iyi şekilde yaşatmayı ve yarınlara hazırlamayı amaç edinen programda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından engelli öğrencilerin sportif faaliyetleri ve eğitimlerini gerçekleştireceği “Spor Salonu”nun açılışı yapıldı.

12 ay süre ile gerçekleştirilecek proje kapsamında engelli bireylerin toplum tarafından kabulünü artırmak amacıyla, “10 zihinsel engelli birey”, “10 zihinsel engelli çocuk ailesi” ve “25 Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu Bölümü öğrencisi” bir araya getirilecek.

Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur, Öğr. Gör. Muhammet Bener, Okutman Dr. Hulusi Alp ve Okutman Büşra Süngü tarafından hazırlanan “Bizler De Geleceğiz” isimli projede, Öğr. Gör. Sinan Tarkan Aslan, Öğr. Gör. Asuman Kocakaya, Öğr. Gör. Muammer Salim Ve Öğr. Gör. Serkan Gündoğdu eğitimci olarak görev alacak.