21 Nisan 2019 Pazar

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

21 Mart 2019 Perşembe 14:36 tarihinde eklendi | 73 defa okundu

18-24 Mart “Yaşlılara Saygı” haftası olması münasebetiyle ilçemizde, Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Gerontologlar Derneği işbirliği ile yaşlılara saygı haftası programı düzenlendi.

Programa; Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Deniz Türköz Altuğ, Gerontologlar Derneği Başkanı ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Faruk Yaşar Gürdal, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Asuman Kocakaya , Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör Muhammet Bener, Öğr.Gör. Zehra Küçükcoşkun, Öğr.Gör. Demir Dinipak, Öğr.Gör. Büşra Süngü ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması gerçekleştiren Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Deniz Türköz Altuğ nüfusumuzun hızla yaşlandığını vurgularken “Türkiye’de yaşlı nüfus, diğer yaş gruplarına göre daha yüksek bir oranda artış göstermektedir. “Demografik değişim” sürecinde olan ülkemiz, genç bir nüfusa sahip gibi görünse de mutlak yaşlı sayısı oldukça fazladır” dedi.

Dr.Öğr.Üyesi Türköz Altuğ üniversitenin ve diğer kamu kurumlarının tıpkı bugünki gibi hep beraber çalışmasını ve bilim ile çalışma alanlarını buluşturabilmeyi hedeflediklerini aktardı ve “Yerel yönetimlerden başlayarak tüm ülkede “yaşlı dostu” ortamlar oluşturulmalıdır” konusuna değindi.

Gerontologlar Derneği Başkanı ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Faruk Yaşar Gürdal ise insanların ömrünün son anına kadar insana yaraşır bir şekilde bakım talep etme haklarına vurgu yaparken “yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını hep birlikte sağlayabiliriz, bu alanda yetiştirdiğimiz Yaşlı Bakım Teknikerleri ile daha profesyonel hizmet anlayışına, daha hızlı adımlar ile geçmeliyiz” dedi. Yaşlılara Saygı Haftası programı Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile tören sona ererken yaşlı Bakım Programı öğrencileri tarafından hazırlanan aktif ve sağlıklı yaşlanma çadırında vatandaşlara gün boyu danışmanlık hizmeti verildi ve evlerinden çıkamayan yaşlılar
öğrenciler tarafından ziyaret edilerek karanfil ve tanıtım broşürleri dağıtıldı.