Yaşlı Bakım Programının Katkılarıyla “Yaşlı Dostu” Hastane...

Isparta İl Sağlık Müdürlüğü’ne Bağlı Hastaneler Yaşlı Bakım Programının Katkılarıyla “Yaşlı Dostu” hastane kriterlerine Uyum Sağladılar.

Isparta Şehir Hastanesi, Isparta Şehit Yunus Emre Devlet Hastanesi, Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi, Yalvaç Devlet Hastanesi, Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi ile Isparta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi “Yaşlı Dostu Hastane” kriterlerine uygun hale getirilmiş ve hizmet vermeye başladılar.

Yaşlı Dostu Hastane Çalışması; Gerontologlar Derneği Başkanı Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Öğretim Görevlisi Faruk Yaşar GÜRDAL, Isparta Şehir Hastanesi Geriatri Uzmanı Uzm.Dr. Emin TAŞKIRAN, İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan ekipler marifeti ile gerçekleştirildi.

Gerontologlar Derneği Başkanı Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Öğretim Görevlisi Faruk Yaşar GÜRDAL " İl Sağlık Müdürlüğümüz ile koordineli bir çalışmanın neticesinde Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu Yaşlı Dostu Hastane Kriterlerine uyarak başarılı bir çalışmaya imza attık. Böylelikle hem Ispartalı yaşlılarımızın farkındalığı hemde Yaşlı Bakım Teknikeri ve Gerontoloji öğrencilerimizin ve mezunlarımızın istihdam sahasında yer alması hususunda farkındalığı arttırmış olduk. Sıradaki hedefimiz Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim üyelerimiz ile birlikte Yaşlı Dostu Hastane Sertifika programını hazırlayım Sağlık Bakanlığı'na sunmak" dedi.

Yayın Tarihi: 16/02/2022