Yaşlı Bakım Teknikerleri Paneli

17 Mayıs Cuma günü Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Yaşlı Bakım Programı tarafından Eğirdir’de Yaşlı Bakım Teknikerleri konulu panel düzenlendi.

Panele Antalya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Eşref Edip Dikmen, Yüksekokul Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Deniz Türköz Altuğ, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Gerontologlar Derneği Başkanı Öğr.Gör. Faruk Yaşar Gürdal, Japonya’dan gelen Dr. İkuko Murakamii, Dr. Hiroshi Nakajima ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan panelde Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Türköz Altuğ yaşlanmanın sürekli bir hareket halinde olan dinamik bir süreç olduğunu ve Yaşlı Bakım Teknikerlerinin geleceğimiz için önemini vurgularken; şunları kaydetti “Yaşlılık dinamik bir süreçtir ve sürekli bir değişim ve hareket halindedir, sadece bakıma muhtaç bireyler değil, sağlıklı yaşlı bireylerde profesyonel desteğe ihtiyaç duymaktadırlar.

Yaşlı Bakım Programımız da bunu en iyi şekilde yapan kalifiye personeli yetiştirmeye çalışmakta ve donanımlı öğrenciler yetiştirmektedir. Okulumuz Yaşlı Bakım programı da diğer tüm programlarımızda olduğu gibi diğer üniversitelerden daha başarılı olmak ve bu ülkeye olan vefa borcunu ödemek için çalışmalarını emin adımlarla sürdürmektedir. Böylesine müstesna programların sürmesini, bilgi alış verişinin kurulduğu platformların oluşturulmasının önemini belirtmek isterim. Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. İsmail Tufan ise Yaşlı Bakım Teknikerliği ve Gerontolojinin bir arada çalıştığını bugün burada olmaktan ve birlikte fikir alış verişinde bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Panel Prof.Dr. Hasan Hüseyin Başıbüyük, Doç. Dr. Gülüşan Özgün Başıbüyük, Uzm.Dr. Melih Vural, Dr. İkuko Murakamii, Dr. Hiroshi Nakajima ve Gerontolog Özlem Özgür’ün  sunumları ile ve interaktif katılım ile devam etti.

Panel ile ilgili düzenleme kurulu adına açıklama yapan Öğr. Gör Faruk Yaşar Gürdal panele katılan tüm panelistlere ve dinleyicilere teşekkür ederken “Eğirdir ülkemizde olduğu gibi hızlı bir şekilde yaşlanan ve yaşlılar tarafından emeklilik sonrası tercih edilen bir yer, ilçede muazzam çalışmalar yapacağız, bu günkü panelimiz gibi ilerde konferanslar ve farkındalık çalışmalarımızda devam edecek, böylelikle hem okulumuzu hem de ilçemizi tanıtmış ve yaşlılarımız için tercih edilen bir yer olduğunu anlatacağız” dedi.

Panel; karşılıklı hediye ve katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Yayın Tarihi: 21/05/2019
2019-2020 BAHAR YARIYILI UZAKTAN ÖĞRETİM SINAV PROGRAMLARI