3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Engelli Bakım Ve Rehabilitasyon öğrencileri tarafından organize edilen program, okul konferans salonunda gerçekleşti. Programa Eğirdir Kaymakam Vekili ve Atabey Kaymakamı Göksu BAYRAM, Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, Yüksek Rütbeli Subaylar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ARMUTOĞLU, Eğirdir Sağlık Hizmetleri akademik personelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Deniz TÜRKÖZ ALTUĞ programda özetle yaptığı konuşmada; ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, Meslek Yüksekokulumuz öğrenci topluluğunun koordinatörlüğünde düzenlenen ve bugün gün boyu değişik etkinliklerle sürecek olan ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ isimli programımızın açılış bölümüne hoş geldiniz. Böyle anlamlı bir günde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Başta, programımıza İstanbul’dan katılan sevgili Rabia AYTEK ve ailesine, daha sonra, ‘engel tanımayan’ yüksekokul sekreterimiz Ayşe GÜNEY’e çok teşekkür ediyorum. Bugünkü etkinlikte bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne,Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyine ve Eğirdir Belediye Başkanlığına, Eğirdir Kaymakamlığına kamu kurum ve kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, toplumumuzu meydana getiren bütün bireylerin yeteneklerini ve güçlerini Türkiye Cumhuriyeti geleceği için birleştirebileceği bir çok güne vesile olması dileklerimle ‘ENGEL'SİZ'SİNİZ’ diyerek konuşmalarını bitirdi.

Programın önemli misafirleri vardı. Anne Canan AYTEK ve Otizmli kızı 23 yaşındaki Rabia AYTEK konuşmaları ve hayat hikayeleri ile büyük alkış aldılar. Yaşı kadar enstrüman çalabilen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında batı müziği eğitimi alarak mezun olan ve şu anda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat Tasarım Mimarlık Fakültesi Türk Musikisi bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan ülkemizdeki tek birey Rabia AYTEK konuşmaya başlamadan önce protokole hitap şekli ile salonun kahkahaya boğulmasına ve neşeli anların yaşanmasına sebebiyet verdi. Rabia AYTEK ilk olarak Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK’e seslenerek ‘Başkanım buradan ne kadar güzel görünüyorsunuz, ne kadar yakışıklısınız’ sözlerinden sonra Kaymakam ve diğer protokol üyelerine de takılmadan edemedi.

Rabia AYTEK 2016 YGS’de barajı geçmiş, Şimdi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'na yerleşmeye çalışan notaların otizmli dahisi, müzik öğretmeni olmak ve kendi gibi öğrenciler yetiştirmek istiyor. Rabia ve annesine katılımlarından dolayı plaket ve çiçek takdim edildi...

Yayın Tarihi: 09/12/2019